Web
	Analytics

Spelen is plezant. Nog plezanter is als spelen ook anderen gelukkig maakt. (Ver)koop hier je speelgoed, dan heb je goed gespeeld.

Aantal verkochte producten: 23
Totaal bedrag aan goede doelen: € 335,00
Aantal goede doelen: 8

Werking van dit verkoopplatform. Alle gegevens worden behandeld conform de wetgeving op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (privacywet)
 

 1. Je bent een verkoper

  Je hebt een paar paar schoenen die je niet meer aandoet. En toch wil je die niet zomaar in de vuilbak gooien. Dan biedt Dooggood je mooi alternatief om je schoenen te verkopen.
  Hoe doe je dat goed?
  Je maakt een account aan: Volgende gegevens worden je gevraagd: E-mailadres, een zelf te kiezen wachtwoord (maak het niet te makkelijk), Voornaam, Achternaam, Straat, Nummer, Postcode, Gemeente, rekeningnummer (IBAN), BIC, GSM of telefoonnummer, de keuze of je een particulier of professioneel bent en het goede doel dat je voorkeur heeft. Druk "account aanmaken". Je naam bepaalt hoe je account zal getoond worden. Eventueel kan je een fictieve naam gebruiken als je dat verkiest. Fictieve namen dienen enkel omwille van privacyredenen. Wil je per overschriving laten betalen, dan moet ke zelf je gegevens doorgeven of ook de naam van de rekeninghouder inbrengen. Met je mailadres en wachtwoord kan je voortaan inloggen.

  Wil je een paar schoenen te koop aanbieden?
  Hoe doe je dat goed?
  Geef een naam in voor het paar schoenen. Bepaal de categorie of subcategorie (vrouwen, heren, jongens, meisjes,...). Geef een omschrijving over de schoenen. Kies de staat, bij voorkeur nooit of nauwelijks gedragen schoenen. Versleten schoenen mogen niet worden aangeboden. Het goede doel dat je hebt gekozen in je account zal als eerste worden gebruikt. Wil je voor een paar schoenen een ander goed doel aangeven, wijzig dan hier het goede doel van je keuze. Vervolgens bepaal je het percentage van de verkoopprijs dat aan het goede doel zal worden betaald. Het minimum percentage is 5 %. Uiteraard zal een hoger percentage een grotere sociale impact leveren. Volgende categorieën zijn van toepassing en zullen op de advertentie worden getoond met een welbepaalde kleur van Dooggood stempel:

   5 % - 20 %     21 % - 50 %    51 % - 75 %    76 % - 99 %    100 %

  Bepaal je minimumprijs door het bedrag in te tikken of met de pijltjes het bedrag te zoeken. Als je wil kan je ook een einddatum instellen. Vervolgens bepaal je hoe men je kan contacteren. De keuzes die je aanvinkt zullen online getoond worden. Indien er een bod wordt gedaan op je product, zal je een mail krijgen van de potentiële koper op het mailadres dat je had ingegeven.
  Verder zijn er nog een aantal bijkomende gegevens die nuttig zijn om de verkoop te versnellen: bepaal het seizoen, geef de kleur in, vermeld de merknaam en de schoenmaat. Tenslotte kan je wat foto's uploaden om te laten zien hoe de schoenen eruit zien. Gebruik bij voorkeur foto's van de aangeboden producten, dan kan de koper de staat zelf beoordelen.
  Eerlijkheid is bij dit soort transacties fundamenteel.
  Zodra jij als verkoper akkoord gaat met een bod, wordt het product gereserveerd en krijgt de laatst gebodene een mailtje met de vraag hoe het product tot bij hem/haar geraakt en de gegevens om de betaling te kunnen uitvoeren. Er wordt eveneens gevraagd om een bewijsstuk van overschrijving of betaling aan het goede doel te bersturen naar de verkoper en Dooggood. Als dat is geregeld en je hebt de betaling van het andere deel van de verkopprijs ontvangen, dan kan het product naar de koper worden gestuurd of kan het worden afgehaald.
  We werken voor het vervoer van de producten samen met Bubble Post in een deel van Vlaanderen en elke zending kost 7 €. ALs je woonplaats in een regio ligt die Bubble Post bedient, dan kan je voor hen als vervoerder via de mail kiezen. Minstens 5 % van hun prijs wordt aan goede doelen geschonken.
  De verkoop en betaling is geregeld, het product wordt geleverd of afgehaald, dank voor de moeite van Dooggood en al haar leden.
   
 2. Je bent een koper

  Je wenst een bod uit te brengen op een product. Dan moet je eerst een account aanmaken. Volg onderstaande stappen om je account succesvol aan te maken.
  Hoe doe je dat goed?
  Je maakt een account aan: Volgende gegevens worden je gevraagd: E-mailadres, een zelf te kiezen wachtwoord (maak het niet te makkelijk), Voornaam, Achternaam, Straat, Nummer, Postcode, Gemeente, GSM of telefoonnummer, de keuze of je een particulier of professioneel bent en het goede doel dat je voorkeur heeft. Druk "account aanmaken". Je naam bepaalt hoe je account zal getoond worden. Eventueel kan je een fictieve naam gebruiken als je dat verkiest. Fictieve namen dienen enkel omwille van privacyredenen. Met je mailadres en wachtwoord kan je voortaan inloggen en bieden op producten. De verkoper zal een mail van jou ontvangen als je een bod hebt geplaatst. Het kan zijn dat na je bod een andere persoon verkiest om te overbieden. Dan ontvang jij een mail dat iemand hoger heeft geboden. Je krijgt opnieuw de mogelijkheid om hoger te bieden. Pas als de verkoper zich akkoord verklaart met het laatste bod, zal het product gereserveerd worden en kan er niet meer worden geboden.
  Je bod is aanvaard, je krijgt een uitnodiging tot betaling. Het is erg belangrijk om goed af te spreken of je het komt halen of het mag verstuurd worden. Als het moet worden verstuurd, zal je met de verkoper nog moeten regelen hoe en de kosten van verzending betalen. In de vraag tot betaling staan twee bedragen, deze aan de verkoper en deze aan het goede doel. Als je hebt betaald aan het goede doel, vragen we je om een bewijsstuk, afschrift te versturen naar de verkoper en dooggood in cc. te zetten. Als alle betalingen zijn bewezen, kan het product verstuurd worden of kan het worden opgehaald.
  De aankoop en betaling is geregeld, het product wordt geleverd of afgehaald, dank voor de moeite van Dooggood en al haar leden.
   
 3. Je werkt voor een goed doel

  Je wil graag je organisatie, sociale onderneming aan Dooggood koppelen. Dat is niet zo moeilijk. Klik op goed doel indienen. Je kan daar volgende gegevens van de organisatie invullen: De naam van de contactpersoon, e-mail van de contactpersoon, de naam van de organisatie/goede doel en tenslotte een omschrijving van de kernactiviteiten en waarom je goed doel in aanmerking komt om mee op de lijst van Dooggood te prijken.
  Volgende voorwaarden zijn erg belangrijk voor doogggood en als organisatie dien je daaraan te voldoen:
     - Wettelijk in orde zijn: statuten, jaarrekening en het jaarlijkse activiteitenrapport indienen, wettelijk in orde met vrijwilligers, contracten, verzekering, register,...
     - Een social business plan hebben of opmaken: missie, stakeholders in kaart brengen, financieringsmix en fondsenwerving, communicatieplan,...
     - Regelmatig (minstens 2 maal per jaar) de schenkers informeren over de activiteiten en besteding van de giften.
     - Onderschrijven van de Universele verklaring voor het welzijn van de mensheid.
   
 4. Je bent een sponsor

  Als sponsor ontvang je een contract waarin duidelijk de engagementen van Dooggood en mogelijkheden voor de sponsor staan vermeld. Je ontvangt een factuur voor de afgesproken duur van de sponsoring. Uiteraard zal je als sponsor grondig geïnformeerd worden over de verdere stappen en resultaten van Dooggood en haar stakeholders.
   
 5. Wetgeving ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer

  Dooggood verklaart alles in het werk te stellen om de wetgeving op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer te respecteren. Raadpleeg hier de wet op de privacy